Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Για τις παλιές αγάπες μη μιλάς, στα πιο μεγάλα θέλω κάνουν πίσω....

Η «ναυαρχίδα» και τα ...σκουπίδια

ΡΕΝΑ ΔΙΑΚΙΔΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗς ΡΟΔΟΥ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010

Στη  «ναυαρχίδα» του τουρισμού, στη Ρόδο , όπως τόσο αυτάρεσκα αυτοαποκαλούμεθα, φτάσαμε στο έσχατο σημείο της  ξεφτίλας. Να αποτελεί είδηση το αυτονόητο, η αποκομιδή των σκουπιδιών από το αεροδρόμιο!!! Ένα ζήτημα που κατάντησε μεσανατολικό και μόνο τον ... ΟΗΕ δεν καλέσαμε για να μεσολαβήσει μεταξύ των δήμων και της ΥΠΑ. Αίσχος και πάλι αίσχος.
Δεν υπεισέρχομαι στην ουσία της λύσης του προβλήματος, ούτε στο ποιος και γιατί και πότε την έδωσε. Δεν έχουν και τόση σημασία όλα αυτά. Και μόνο που το γεγονός της αποκομιδής ανακοινώνεται με τυμπανοκρουσίες , δείχνει το τριτοκοσμικό της λειτουργίας του κράτους, τωνφορέων του και των νοοτροπιών μας. Και μόνο αυτό φτάνει....

Αυτόνομοι στο Δήμο, με Οικολόγους στην Περιφέρεια

ΡΕΝΑ ΔΙΑΚΙΔΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗς ΡΟΔΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010

Όλα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέλθει τελικά αυτόνομος στιςεκλογές για το Δήμο της Ρόδου, όπως εδώ και εβδομάδες είχε γράψει η στήλη.
Το σκεπτικό που φαίνεται να υπερίσχυσε της συνεργασίας με ένα εκ των λοιπών υποψηφίων είναι ότι τώρα υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να εισπράξει ο ΣΥΡΙΖΑ τους δυσαρεστημένους από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, που δεν θαθελήσουν να ψηφίσουν ούτε τον κ. Χατζηυθυμίου, ούτε τον κ. Χατζημάρκο,δεδομένου ότι και οι δύο ανήκουν στο συντηρητικό χώρο. Οι επαφές για τη δημιουργία παράταξης είχαν ξεκινήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό και τοτελευταίο που θα αποφασιστεί, όπως όλα δείχνουν, είναι ποιος θα τεθεί επικεφαλής.
Ως προς την αιρετή Περιφέρεια, ο ΣΥΡΙΖΑ θα στραφεί οικολογικά και θα συνεργαστεί με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Νίκο Χρυσόγελο των Οικολόγων -Πράσινων.


Στην τελική ευθεία

ΡΕΝΑ ΔΙΑΚΙΔΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗς ΡΟΔΟΥ - ΠΕΜΠΤΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010
Tην προσεχή εβδομάδα, δηλαδή μετά τονΔεκαπενταύγουστο  αναμένεται ναανακοινωθεί το δεύτερο "πακέτο" υποψηφίων που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚστις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσίευματης εφημερίδας «Έθνος».
Θα πρόκειται και πάλι για υποψηφίους Δημάρχους, όπωςέγινε και με το προηγούμενο "πακέτο" που ανακοινώθηκε και το οποίοπεριελάμβανε, κατά κανόνα, νυν Δημάρχους, οι οποίοι είχαν εκλεγεί με τη σημαίατου Κινήματος στις εκλογές του 2006.

Ηνέα ανακοίνωση θα περιλαμβάνει, κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες, τα ονόματαπερίπου 100 υποψηφίων, δημάρχων, οιοποίοι θα έχουν τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος. Έτσι, το ΠΑΣΟΚ θα έχειανακοινώσει το 50% των υποψηφίων δημάρχων, οι οποίοι, με τον ένα ή τον άλλοτρόπο, θα έχουν το "χρίσμα" της "Ιπποκράτους". Όσον αφοράστους υπόλοιπους Δήμους, το ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται να μη δώσει"χρίσματα", κεντρικά, αλλά να αφήσει τις δημοτικές και νομαρχιακέςοργανώσεις του να επιλέξουν μια προσωπικότητα ευρύτερης αποδοχής, στην οποία θαδώσουν τη στήριξή τους.

Αντα παραπάνω ισχύσουν τότε μέσα στην επόμενη «παρτίδα» υποψηφίων θα πρέπει ναπεριλαμβάνεται και ο Δήμος της Ρόδου,αν υποθέσουμε ότι θα καταφέρουν να καταλήξουν κάπου. Πάντως η επόμενησυνεδρίαση της Επιτροπής Αξιολόγησης Υποψηφίων έχει οριστεί για τις 23 Αυγούστου και τότε αναμένονται οιοριστικές αποφάσεις.

Τουρισμός : Ναι μεν αλλά.... (κι ο χειμώνας δριμύς)

ΡΕΝΑ ΔΙΑΚΙΔΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗς ΡΟΔΟΥ - ΠΕΜΠΤΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Η τουριστική σαιζόν, που φέτος περνά για τη χώρα μας διαπυρός και σιδήρου, τελικώς δεν εξελίσσεται και τόσο άσχημα, όπως αρχικάδιαφαινόταν. Η μείωση πανελλαδικά των αφίξεων είναι πολύ μικρή, μόλις  1,3% σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΠΑ, ενώνησιά όπως η Ρόδος  και η Κωςκαταγράφουν θεαματική άνοδο Στην πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων, στο επτάμηνο, οαριθμός των ξένων επισκεπτών αυξήθηκε κατά 7,61%, φθάνοντας τις 753.690αφίξεις, 53.332 περισσότερες από πέρυσι το ίδιο διάστημα. Εντυπωσιακή αύξηση77,9% παρουσίασαν οι αφίξεις από τη Ρωσία, φθάνοντας στο επτάμηνο τις 40.000,ενώ εκτιμάται ότι συνολικά φέτος θα φθάσουν τις 70.000.  Όσο για την Κω, η αύξηση της τουριστικήςκίνησης στο επτάμηνο έφθασε σε ποσοστό 10,46%. Μόνο τον Ιούλιο, ο αριθμός τωνξένων αυξήθηκε κατά 11,2% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.
Ωστόσο , η πραγματικήεικόνα της τουριστικής σαιζόν δεν αποτυπώνεται μόνο με τα ποσοστά τωναφίξεων, τα οποία μάλλον  επικοινωνιακάκαι ψυχολογικά έχουν αξία,  αφού τόσο ησυγκράτηση, όσο και η άνοδος, οφείλονται στις πολύ χαμηλές τιμές και στιςπροσφορές των ξενοδοχείων .  Είναιενδεικτικό ότι στη Ρόδο όπου φέτος λειτούργησνα 5.000  νέες κλίνες πολυτελείας, οι τιμές μειώθηκανκατά 25% κατά μέσο όρο! Η μείωση των διανυκτερεύσεων αποτελεί μια ακόμη βασικήπαράμετρο που πρέπει να συνυπολογιστεί. Επιπλέον, με ποια ακριβώς χρονιάσυγκρίνουμε τη φετινή σαιζόν;