Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Απάντηση στα υβριστικά σχόλια της Aegeanews

Αγαπητέ κύριε Σαρούκο...

Πραγματικά δεν φανταζόμουν ότι η αποχώρησή μου από το site σας θα είχε τέτοιο... σουξέ!

Δεν ήξερα ότι η Κως είχε τη ...δική μου έννοια, ώστε να βλέπω βροχή τα σχόλια στο σύντομο σημείωμα που σας έστειλα!
Ας σοβαρευτούμε όμως...  Έχω μεγάλη  εμπειρία στα ΜΜΕ και στα social media για να μπορώ να αντιληφθώ ότι πρόκειται για τα ίδια άτομα που έχουν στήσει αυτό το σόου της ανώνυμης συκοφαντίας, την οποία βαφτίζουν «άποψη». Ο τρόπος γραφής τους προδίδει!

Ίσως δεν έγινε αντιληπτό ότι ο λόγος της αποχώρησής μου και της διακοπής της συνεργασίαςμας  (η οποία βεβαίως ήταν αμισθί αφού επρόκειτο  για αναδημοσιεύσεις άρθρων μου στην εφημερίδα «Δημοκρατική της Ρόδου» ) ήταν το άρθρο του Γιάννη Κιάρη σύμφωνα με το οποίο «Θαλασσινός και Κυρίτσης με τη "δύναμη" του χρήματος, μπορούν να εξαγοράσουν τονΚόσμο και τους "δημοσιογράφους δημοσιογραφίσκους ή δημοσιογραφούντες..." που μέχρι τώρα τους πήγαιναν κόντρα...».

Στοιχειώδης αξιοπρέπεια υπαγορεύει τη διακοπή συνεργασίας με ένα μέσο και κάποιους ανθρώπους που πιστεύουν και δημοσιεύουν χωρίς κανένα στοιχείο(«άποψη» λέγεται κι αυτό;) ότι οι δημοσιογράφοι της Τηλεόρασης ΚΟΣΜΟΣ έχουν χρηματισθεί και εξαγοραστεί. Παράλληλα,ως βασικό στέλεχος του εν λόγω καναλιού, έχω κάθε λόγο να επιφυλαχθώ κάθε νομίμου δικαιώματος μου γι αυτή τη σοβαρότατη και παντελώς ανερμάτιστη συκοφαντία . Το να διακόψω τη συνεργασία μας, ήταν το ελάχιστο, αυτονόητο πρώτο βήμα. Το ίδιο πιστεύω ότι θα κάνατε κι εσείς στη θέση μου.

Είναι αλήθεια πως  σε ό,τι με αφορά προσωπικά, κράτησα ουδέτερη στάση στα θέματα που αφορούν την Κω κι αυτό μου αποδόθηκε ως μομφή. Γιατί αλήθεια; Ο πρώτος και βασικός λόγος ήταν ότι από τη στιγμή που δεν κατοικώ στο νησί και δεν έχω ιδίαν άποψη για τα πρόσωπα και τα γεγονότα, θα ήταν εντελώς παράλογο να κατηγορώ τους πάντες και τα πάντα. Κατά δεύτερον, σεβάστηκα την άποψη και τη δουλειά των συνεργατών του ΚΟΣΜΟΣ από την Κω, ακόμη και σε περιπτώσεις που είχα διαφορετική εκτίμηση ή άποψη με αυτή που εξέφραζαν, και με τον τρόπο που την εξέφραζαν. Πως θα σας φαινόταν αλήθεια αν οκ. Κιάρης ή κα Κουλλιά άρχισαν να καταφέρονται κατά των πολιτικών προσώπων της Ρόδου, έχοντας επί της ουσίας πλήρη άγνοια για τα τεκταινόμενα εδώ ; Πόσο σοβαρή μπορεί να είναι η κριτική όταν δεν στηρίζεται σε ιδία άποψη τωνγεγονότων;
Όπως βλέπετε, η αλήθεια είναι πολύ πιο απλή από τα ευφάνταστα και προσβλητικά σενάρια περί χρηματισμού των δημοσιογράφων της τηλεόρασης ΚΟΣΜΟΣ.

Ο κ. Κιάρης γράφει επίσης σε άλλο σημείο: «Τίποτα μα τίποτα δεν μένει πια κρυφό, δυστυχώς ή ευτυχώς...'Αλλωστε, όλα σ' αυτό τον κόσμο είχαν και έχουν την "τιμή" τους από αρχαιοτάτων χρόνων, οπότε ασφαλώς και δεν μας εκπλήσσει τίποτα απ' όσα ακούγονται».
Έχει απόλυτο δίκιο ο Γιάννης . Όλα έχουν μια τιμή και τίποτα δεν μένει κρυφό. Ακριβώς γι αυτό λοιπόν θεωρώ σκόπιμο να διευκρινίσω και να διαμηνύσω στα «κορόιδα που συνεχίζουν να έχουν μια διαφορετική στάση ζωής, στο δέλεαρ του χρήματος ή του "βολέματος"» ότι δεν είμαι εγώ αυτή που προσβλέπω στην εκλογική ήττα του Κυρίτση ευελπιστώντας και προσβλέποντας σε μια θέση στη Δημοτική Τηλεόραση της Κω.

Όντως τίποτα δεν μένει κρυφό...

Όντως όλα έχουν μια τιμή...

Ρένα Διακίδη