Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Δεν κάνει πίσω

ΡΕΝΑ ΔΙΑΚΙΔΗ

Οργιάζουν  μέρα με τη μέρα οι φήμες και οι διαδόσεις που φέρουν τον Γιάννη Παρασκευά να κάνει πίσω στην πρόθεσή του να διεκδικήσει το Δήμο Ρόδου, ασχέτως της όποιας επιλογήςτου ΠΑΣΟΚ. Κάποιοι μάλιστα προχωρούν ακόμη περισσότερο και τον εμφανίζουν να αναζητά  το άλλοθι της υποχώρησής του. Κι όλα αυτά ενώ ο ίδιος βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες εκτός Ελλάδος. Οι πληροφορίες πάντως της στήλης αναφέρουν ότι όλα όσα λέγονται βρίσκονται σε γνώση του και τον έχουν όχι απλά ενοχλήσει, αλλά εξοργίσει και τον εξοργίζουν ακόμη περισσότερο όσο επιμένουν οι κακοήθειες. Άνθρωποι του στενού περιβάλλοντός του μάλιστα προεξοφλούν ότι οι φήμες  που έχουν ως προφανή στόχο να τον βγάλουν από το παιχνίδι, φέρνουν το απολύτως αντίθετο αποτέλεσμα!  Αυτό ασφαλώς σημαίνει ότι ο Γιάννης Παρασκευάς δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Πολύ δε περισσότερο όταν έχουν περιέλθει σε γνώση του τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ που είναι ιδιαίτερα ευνοϊκά γι αυτόν. Κατά συνέπεια, η επόμενη εβδομάδα όπου θα συμπέσουνη ανακοίνωση του υποψηφίου δημάρχου του ΠΑΣΟΚ και η επιστροφή του Γιάννη Παρασκευά στη Ρόδο, θα είναι εβδομάδα εκπλήξεων!

Η εβδομάδα της κρίσεως

ΡΕΝΑ ΔΙΑΚΙΔΗ

Τα τελευταία24ωρα εντάθηκαν οι φήμες που θέλουν το ΠΑΣΟΚ να έχει καταλήξει στον υποψήφιο δήμαρχο Ρόδου, τον οποίον θα εισηγηθεί ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης στη σύσκεψη που θα γίνει τη Δευτέρα στις 3:00 μμ στην Ιπποκράτους. Θα ακολουθήσει διαβούλευση μεταξύ των μελών του κονκλαβίου και καλώς εχόντων των πραγμάτων, Τρίτη ή Τετάρτη θαβγει καπνός από την Ιπποκράτους.
Εκ πρώτης όψεως όλα βαίνουν καλώς, πλην μιας «λεπτομέρειας». Το πρόσωπο που θα εισηγηθεί ο κ. Ξυνίδης, κατά τις ίδιες πληροφορίες,  δεν είναι αυτό που προηγείται στις δημοσκοπήσειςτης MRB (της ΝΔ) και  της ΚΑΠΑ Research (του ΠΑΣΟΚ). Η δημοσκόπηση του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στα χέρια του Ροβέρτου Σπυρόπουλου, γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ και μέλους της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων και σήμερα – αύριο παραδίδεται στο Σωκράτη Ξυνίδη ο οποίος θα κάνει και την τελική εισήγηση.  Επειδή λοιπόν αυτός που προηγείται δεν είναι ο αρεστός, η επιλογή θα γίνει μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου, με την επίκληση «πολιτικών χαρακτηριστικών».
Όλα αυτά επί του παρόντος κινούνται στη σφαίρα των πληροφοριών, τις οποίες ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ΑριστοτέληςΗρακλείδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Τηλεόρασης ΚΟΣΜΟΣ,ούτε επιβεβαίωσε, ούτε όμως και διέψευσε, μη θέλοντας προφανώς να προκαταλάβει καμία εξέλιξη. Αν όμως, μέσα στις επόμενες μέρες επιβεβαιωθεί εν τοις πράγμασιν ότι η επιλογή του ΠΑΣΟΚ είναι άλλη από αυτή που δίνουν οι δημοσκοπήσεις – και μάλιστα με πολύ μεγάλη ποσοστιαία διαφορά – τότε οι περιπέτειες του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Ρόδου τώρα μόλις αρχίζουν. Ούτε οι απειλές του Ξυνίδη περί διαγραφής τωνανταρτών  δεν θα μπορούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Στου Μνημονίου τον καιρό

ΡΕΝΑ ΔΙΑΚΙΔΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗς ΡΟΔΟΥ - ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010



Ο νέος ασφαλιστικός νόμος, που ως γνωστόν περιλαμβάνει διατάξεις που αφορούν και εργασιακά θέματα (στην ουσία λύνει τα χέρια των εργοδοτών για απολύσεις), άρχισε ήδη να βρίσκει εφαρμογή και στην περιοχή μας. Πριν λίγες μέρες, η εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης «Goldair Handling» ανακοίνωσε σε τουλάχιστον 17 εργαζόμενους που απασχολεί στο αεροδρόμιο της Ρόδου και σε έξι στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας ότι θα τους απολύσει το επόμενο διάστημα, λόγω της συγχώνευσης «Aegean» και «Olympic Air».Η συγχώνευση, αναφέρει η «Goldair», θα μειώσει το αντικείμενο εργασίας της, άρα και τις θέσεις εργασίας. Επωφελούμενη η εργοδοσία από τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου 3863/2010 που ψήφισε η Κυβέρνηση τον περασμένο Ιούλη,  δεν προχωρά άμεσα σε απολύσεις γιατί έτσι θα καταβάλει τη μισή αποζημίωση.
Και δεν είναι η μόνη περίπτωση. Με τον ίδιοτρόπο, η εργοδοσία σε πολυκατάστημα τηςΡόδου κάλεσε εργαζόμενους για να τους ανακοινώσει ότι θα απολυθούν σε έξι μήνες. Ο λόγος που η εργοδοσία δεν τους απολύει άμεσα και τους προειδοποιεί είναι ότι έτσι θα καταβάλει τη μισή και όχι ολόκληρη την αποζημίωση. Οι  εργαζόμενοι αυτοί δουλεύουν στη συγκεκριμένη επιχείρηση μέχρι και 23 χρόνια.
Κι όλα αυτά με βάση το νόμο 3863/2010 και το περίφημο άρθρο 74 του νέου νόμου ουσιαστικά λύνειτα χέρια των εργοδοτών καθώς:

Don't cry for Greece Argentina

ΡΕΝΑ ΔΙΑΚΙΔΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗς ΡΟΔΟΥ - ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010

Διαβάζω  τις δηλώσεις των οικονομικών εγκεφάλων της ΕΕ  για τους νέους κινδύνους που καραδοκούν για την ελληνική οικονομία, απορώ και εξίσταμαι!  Όλα αυτά που κι ένα παιδάκι του δημοτικού μπορούσε να αντιληφθεί ότι θα συνέβαιναν ως απόρροια των οικονομικών μέτρων που επέβαλαν στη χώρα, οι ιθύνοντες , το  enfant gâté της  τρόικας  δεν μπόρεσε να τα αντιληφθεί;
«Η ελληνική κρίση αρνείται να φύγει» αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Telegraph», το οποίο κινείται στο ίδιο μήκος με αυτό της γερμανικής «Der Spiegel», που θέλει την Ελλάδα να εισέρχεται σε «σπιράλ θανάτου».
Όπως σημειώνεται στο σχετικό άρθρο«η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη δεύτερη δόση των 9 δισ. ευρώ του δανείου προςτην Ελλάδα, ωστόσο η ελληνική οικονομία συνεχίζει να επιδεινώνεται καθώς οι ελληνικές τράπεζες υποφέρουν από απώλειες-ρεκόρ στις καταθέσεις και η παραγωγή συρρικνώνεται με ταχείς ρυθμούς».
Μάλιστα, η βρετανική εφημερίδαεπικαλείται την έκθεση της HSBC η οποία ανέφερε πως οι τράπεζες έχασαν 8% τηςσυνολικής καταθετικής βάσης στο πεντάμηνο έως το Μάιο και σχολιάζει πως μετά και τη μεταφορά κεφαλαίων εύπορων Ελλήνων στο εξωτερικό, είναι ξεκάθαρο πως νοικοκυριά και επιχειρήσεις ξεμένουν από αποταμιεύσεις. Σώωωωπα!
Ο δε Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Olli Rehn, δήλωσε πως η Ελλάδα κατόρθωσε να εξυγιάνει σε εντυπωσιακό βαθμό τα δημόσια οικονομικά της, ωστόσο διαπίστωσε ότι οι κίνδυνοι παραμένουν, διαπιστώνοντας κι αυτός με τη σειρά του ότι τα φορολογικά έσοδα απέχουν πολύ από το στόχογια αύξηση 16% το τρέχον έτος.
Τα ακούνε αυτά οι Έλληνες πολίτες και τρελαίνονται! Δηλαδή όλοι αυτοί θέλουν να μας πείσουν ότι δεν είχαν προβλέψει  τα συγκεκριμένα αποτελέσματα της πολιτικής που επέβαλαν στη χώρα;  Από τη μια μας εξοντώνουν οικονομικά με κάθε πιθανή και απίθανη περικοπή και μετά μας  εγκαλούν επειδή δεν έχουμε  να πληρώσουμε στο κράτος!  Έστρωσαν δηλαδή το χαλί για νέα μέτρα και νέες περικοπές για να αντισταθμίσουν μέχρι το τέλος του έτους την αστοχία στααναμενόμενα έσοδα. Γιατί – λέει- θεωρούν την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα περισσότερο επισφαλή και από την Αργεντινή ακόμη!

Ένας φαύλος κύκλος, ένα πραγματικό «σπιράλ θανάτου» όπου μέραμε τη μέρα συνειδητοποιούμε ότι εσκεμμένα μας οδήγησαν. Όπως εσκεμμένα καιμεθοδευμένα μας οδηγούν στη χρεοκοπία.